2018. március 31., szombat

Szalámis sajtgolyók














Egy nagyon gyors és könnyű, lágyan krémes sós falatka, akár előételnek, akár levezetésként a finom húsvéti sonka és főtt tojás után. Gyakorlatilag 10 perc az összeállítása és már előző nap is bátran elkészíthetjük, mert eláll a hűtőben. Ünnepekre, vendégváráshoz nekem nagy kedvenceim az ilyen harapásnyi falatok, így azok is kóstolhatnak valamit az ünnepi asztalról, akik esetleg vegetáriánusok vagy csak diétásabban étkeznének. A receptet - némi módosítással - a Kifőztük gasztromagazinból kölcsönöztem, Katakonyha alkotása. 


Szalámis sajtgolyók

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg reszelt kemény sajt (nálam vegyesen: gouda és vörös cheddar)
  • 5 dkg téliszalámi
  • 5-6 szál petrezselyemzöld
  • 1 pici chili (elhagyható)
  • bors

forgatáshoz:

  • durvára darált dió
  • reszelt cheddar
  • apróra vágott snidling

Elkészítése:

  1. Késes robotgépbe tesszük a krémsajtot, reszelt sajtokat, darabokra vágott szalámit, fűszereket és alaposan összedolgozzuk. (sóval vigyázzunk, mert a szalámi és a sajt is sós!)
  2. A masszába keverjük a finomra aprított petrezselymet és chilit.  
  3. Fél órára hűtőbe tesszük, vizes kézzel tetszés szerinti golyókat formálunk belőle.
  4. Durvára vágott dióba, reszelt sajtba, aprított snidlingbe forgatjuk.
  5. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  6. Friss pirítóst és zöldségeket kínálunk mellé.







1 megjegyzés:

  1. Hű de éhes lettem! Gyönyörű tálalás, a tavasz minden színe és íze benne van :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!