2017. június 6., kedd

Hasselbach cukkini















A nyár egyik közkedvelt zöldsége a cukkini, de szerencsére évszaktól függetlenül szinte bármikor kapható. Nem csak a zöld, de a nap sárga színben pompázó példányok is megszokottak a piacokon, sőt nem rég teljesen fehér színűvel is találkoztam már. A legízesebb azért a zöld, a sárgát inkább grill nyársakra szokták fűzni, mert nagyon mutatós. Egész nyáron gyakori fogás a konyhámban, semleges íze miatt változatosan elkészíthető, szinte minden maradékot hasznosítani tudunk vele. Én nagyon szeretem rántva is, töltve is, de most még ezeknél is egyszerűbb változatot hoztam. A Hasselbach burgonya mintájára készült, csak be kell irdalni, megtölteni füstölt sajttal és ízes szalonnával, betolni a sütőbe és megvárni míg ez a sok finomság mennyei fogássá lényegül át. Meleg nyári napokra jó választás ez a zöldség, alacsony kalória, de magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt jótékony hatású a szervezetre. Könnyű, tápláló, ízletes.              

Hasselbach cukkini

Hozzávalók:

  • 4 közepes, zsenge cukkini
  • 10-15 dkg füstölt sajt 
  • 10 dkg bacon

tetejére:

  • 10 dkg reszelt cheddar vagy parmezán


Elkészítése:

  1. A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk, ujjnyi vastagon beirdaljuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
  2. A bevágások mentén enyhén sózzuk, 1-1 szelet méretre vágott sajtot és bacont teszünk a nyílásokba.
  3. A cukkiniket sütőtálba ültetjük, kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk.
  4. Előmelegített 200°C-os sütőben kb 25-30 percig sütjük, vagy amíg a cukkini megpuhul és a bacon ropogósra sül.
  5. Megszórjuk a tetejét cheddarral vagy parmezánnal, annyi időre visszatoljuk a sütőbe, míg a sajt ráolvad a cukkinik tetejére.
  6. Azonnal tálaljuk, kevés zöld salátát is adhatunk mellé.  









2 megjegyzés:

  1. Nea ragyogó az ötlet, és ha belegondolsz, abszolút diétás is, bármennyit ehet belőle az ember és bármivel töltheti is /sonka, szalámi, paradicsom, gomba jutott még az eszembe a tiéiden kívül, a rengeteg sajt pedig kötelező rá/, viszem is, mert nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés
  2. Vidd csak drága Anikó, pont rád gondoltam a készítése közben. Nekem néha kellenek az ilyen egyszerű, húsmentes fogások. Legközelebb más rakománnyal is kipróbálom.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!