2017. február 28., kedd

Fűszeres, ragacsos, narancsmázas csirkeszárnyak











Nagy rajongója vagyok az édes-csípős-fűszeres kombinációknak, egy ilyen receptet hoztam mára. A csirkeszárnyakat nem szükséges pácolni, mivel a mennyei ragacsos máz a végén kerül a ropogósra sült húsra, így igazán időtakarékos is. Az édes méz, a fanyar narancslekvár, a csípős chili szósz egészen fantasztikus, egzotikus ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Aki szereti a különlegesebb ízeket, ne féljen kipróbálni!

Fűszeres, ragacsos, narancsmázas csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny
  • 2-3 ek olaj
  • bors

máz:

  • 2 nagy narancs leve
  • 2 ek méz
  • 1 ek narancslekvár
  • 2 ek szójaszósz
  • 4 g fokhagyma
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1/2-1 tk csípős szósz (nálam Srirachca)


Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. Egy mélyebb tálba öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. (én a szárnyvégeket levágtam)
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük egy rétegben, kb 50 perc alatt ropogósra sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk a húsdarabokat.
  4. Közben elkészítjük a mázat: narancsok levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a narancslekvárt, szójaszószt, mézet, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, csípős szószt, jól összekeverjük.
  5. Beleöntjük egy lábasba, közepes hőfokon, gyakran kevergetve addig főzzük, míg az egész mártássá sűrűsödik.
  6. Amikor a szárnyak megsültek, megforgatjuk őket a fűszeres, narancsos mázban.
  7. Frissen, forrón tálaljuk.
  8. Zöldsalátát adhatunk mellé.    

TIPP: a kész csirkeszárnyakat megszórhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével is.






1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!