2013. augusztus 17., szombat

Sült padlizsán "pizza"










Ma ez a nagyon egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb villám ebéd készült és gyakorlatilag fél óra alatt le is tudtam a konyhában való ténykedést, mivel nem kellett hagyományos pizza tésztát sütni, mert a padlizsán helyettesítette azt. A hűtőben lévő néhány árválkodó zöldség féléből és sajtokból bizony ilyen mutatós és ízletes ebédet is lehet készíteni, a feltéteket illetően még tehetünk rá szalámit, sonkát, gombát, hagymát, sült paprikát, bármit, amit szeretünk és egy hagyományos pizzára is ráraknánk. Legközelebb cukkini alappal is kipróbálom. Így nem csak a kalóriákon tudunk spórolni, de friss szezonális zöldségekkel feltölthetjük most a vitamin raktárainkat is.  

ötlet: INNEN 

Elkészítési idő: 30 perc

Sült padlizsán "pizza"

Hozzávalók:
1 személyre

  • 1 nagy duci padlizsán
  • pizza szósz vagy ketchup
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 paradicsom
  • 1/2 mozzarella
  • oregano
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom


Elkészítése:

  1. A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, héjastul kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Picit sózzuk.
  2. Kevés olívaolajjal megkenjük mindkét oldalát és grillen vagy serpenyőben megsütjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejét pizza szósszal vagy ketchuppal vékonyan megkenjük, meghintjük parmezánnal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakosgatjuk a felszeletelt paradicsomot.
  4. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oreganoval, kevés olívaolajat csorgatunk rá.
  5. 180°C-os sütőben kb 8-10 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
  6. Tálalás előtt a tetejére néhány bazsalikomlevelet teszünk, friss, zöld salátát kínálhatunk mellé.







3 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!