2013. június 16., vasárnap

FŐ AZ EGÉSZSÉG! j á t é k





Selectfood indította útjára ezt a játékot, melynek folytatására Anikótól kaptam a felkérést. Köszönöm neki!


A játék szabályai:


1.  Ha megkapod a felkérést, tölts fel egy ételedet a blogodra - a mozgalom logójával együtt - amit egészségesen vagy a megszokottól egészségesebben készítettél el.

2.  Az egyetlen kikötés, hogy megfeleljen a mozgalom szempontjainak, vagyis az egészségnek.

3.  A recept mellett írhatsz/tanácsolhatsz új elkészítési módokról, alapanyagokról.

4.  A felkérést add tovább 2-3 bloggernek, akiket erről értesítened kell.


Az egészséges táplálkozás irányelvét nagyon nehéz meghatározni, mert az mindenki számára mást és mást jelent. Mindig vannak divatos és felkapott trendek, szuperbiztos módszerek, de bevallom, én soha nem tudtam egyikkel sem azonosulni és követni őket. Egyszerűen azért, mert nem voltam képes hetekig kávén és spenóton meg főtt tojáson élni vagy több napnyi léböjtöt, gyümölcsnapot tartani.  Szerintem, ami hosszú távon működni tud, az nem a megvonásokról, tiltásokról kell, hogy szóljon. Amit az egészségünk érdekében próbálok tenni, az az, hogy nem eszünk tartósítószeres készételeket, konzerveket, szójával és mindenféle ipari hulladékkal telenyomott felvágottakat, nem járunk gyors éttermekbe, nem iszunk agyon cukrozott üdítőket és gyümölcsleveket, nem eszünk naponta süteményt és csokoládét. A friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, tejet és tojást a piacon vásárolom megbízható termelőktől. De sajnos - mint ma a legtöbb család - nem tudom megengedni magunknak, hogy bio termékeket és háznál nevelt állatokat, állati termékeket fogyasszunk. Amit lehet házilag készítek, befőzök, savanyúságot rakok el. Próbálok változatosan főzni és olykor az alapanyagok egy részét még egészségesebbre cserélni, de ez nem arat mindig osztatlan sikert. Mert hiába szuper egészséges, ha nem ízlik senkinek. Himalája sót használok és igyekszem minél többféle friss fűszerrel ízesíteni az ételeinket. A cukrot legtöbbször helyettesítem édesítőszerrel, mézzel, juharsziruppal. Tésztából jó ideje már csak durumot veszek és többnyire barna rizst fogyasztunk. Köretek helyett egyre többször salátát vagy párolt zöldséget készítek. 

Az egészséges életmódhoz  - a megfelelő táplálkozáson túl -  még hozzátartozna a mozgás, a stresszmentes élet és a több pihenés is. Sajnos ezek megvalósítására nekem egyre kevesebb a lehetőségem.   

A FŐ AZ EGÉSZSÉG jegyében most egy olyan receptemet választottam, és ajánlom jó szívvel, amely az alapanyagait tekintve megfelel az elvárásoknak, tartósítószer és adalékmentes, az év bármely szakában elkészíthető, nagyszerű választás reggelire, uzsonnára és vacsorára is.   

Recept a címre kattintva olvasható: 







A szabályoknak megfelelően tovább kéne adnom a felkérést, de mivel ez a kezdeményezés több  éve indult, és az általam rendszeresen látogatott blogokon már mindenütt járt, illetve mert nem tudom követni, hogy ki kapta még meg a stafétát, így én ezt most, ha nem haragszotok, nem adom tovább. De aki kedvet érez a mozgalom folytatásához, az rám hivatkozva kérem vigye tovább!  






3 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled talán mostanában még erősebben előjöttek ezek a divatétkezések. Lehet hogy vannak akiknek jó, de lehet hogy másnak többet árt mint használ. Az valóban igaz hogy nem egy pénztárcakímélő a mai világban az egészséges táplálkozás, különösen akkor ha minden zöldséget pld. a piacon vagy boltban kell megvenni. Nagyon finom lehet ez a pástétom , guszta!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Nea, annyira jól néz ki ez a májpástétom, nagyon-nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Szívemből szóltál, teljesen egyetértek:-)))) A recepted meg isteni, és kössz, hogy elfogadtad a játékot:-)))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!