2013. március 7., csütörtök

Káposztás hasé










A hasé kis party-falatkákat jelent. Általában a szilveszteri asztalok, állófogadások népszerű szereplője, mert pont csak akkora falatka, amit egy harapásnyira el tud tüntetni az ember. Én a hétköznapokon is szoktam készíteni, mert nagyon hamar meg van. Dinsztelt káposzta mindig van lefagyasztva, előző este csak kiveszem, kiengedem, másnap már tölthető is vele a leveles tészta. Langymelegen, frissen, ropogósan a legfinomabb. Nálunk még sosem volt ideje kihűlni.

Elkészítési idő: 120 perc

Káposztás hasé

Hozzávalók:
kb 20 db-hoz

  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 ek olaj
  • őrölt bors
  • cukor
  • 1 cs Tante Fanny leveles tészta (270 gr)

tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag


Elkészítése:

  1. A káposztát lereszeljük, sózzuk, 30 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. Az olajra rádobjuk a káposztát, puhára pároljuk, a befejezés előtt 5 perccel az edény egyik felébe félre húzzuk a káposztát, a másik felében a zsiradékon megkaramellizáljuk a cukrot, összekeverjük a káposztával és még néhány percig együtt pirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük.
  3. A leveles tésztát kiterítjük, 3 csíkra vágjuk. Mindegyik csíkra egy vonalban teszünk a káposztából, feltekerjük, majd felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, kb 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kevés hideg vízzel megspricceljük, előmelegített 220°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. Langyosan a legfinomabb.






3 megjegyzés:

  1. Én a macskát kérem! :-)) Na jó, a falatka is jöhet, ránk sem száradna ránk az tuti! :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták! Látom a cicusod, megigazította a kompozíción masnit. Szerintem is így jobb lett az összhatás! Ezt meg fogom sütni, nagyon szuper!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomságosak ezek a kis hasék! :P A cicusod pedig csuda aranyos, imádni való!!! :o))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!