2012. június 1., péntek

Epres-joghurtos pohárkrém lemon curddal




A maradékokat szerettem volna elhasználni a hűtőből, így született ez a pohárkrém. A fanyar lemon curd nagyon jól illett az édes eperhez és a krémesen lágy joghurthoz, a ropogós zabpehely pedig csak megkoronázta a fenséges ízharmóniát.   

Elkészítési idő: 10 perc

Epres-joghurtos pohárkrém lemon curddal

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár görög joghurt (400 ml)
  • lemon curd
  • 40 dkg eper
  • zabpehely
  • méz


díszítéshez:

  • eper
  • citromfű 


Elkészítése:

  1. A zabpelyhet sütőpapíros tepsibe tesszük, vékonyan megcsorgatjuk a mézzel, ropogósra sütjük, kihűtjük.
  2. A desszertes poharakba rétegezzük a zabpelyhet, joghurtot, lemon curd-ot, feldarabolt epret, megint joghurt, lemon curd, tetejére zabpehely.
  3. Néhány órára behűtjük.    











5 megjegyzés:

  1. Milyen csodás tengerparti hangulat...Már csak a morajlás hiányzik mellőle! Nagyon kreatív fotó és nem beszélve a benne rejlő finomsággal! :o) Máris csobbanhatnékom támadt...

    VálaszTörlés
  2. Finom és guszta a desszert. A fotók - a fény és árnyék kihasználásával - művésziek.

    VálaszTörlés
  3. Mindegyik fotó gyönyörűséges (mint mindig nálad:), de a második képen különösen guszta ezt a pohárkrém! :P

    VálaszTörlés
  4. Kriszti, a morajlás az nálunk megvolt, a családtagok zúgolódtak, hogy meddig fotózok méééég?

    Hobbychef,Gabriella,köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Valami pohárkrémen törtem az agyam! Megtaláltam! Tökéletes:))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!