2011. augusztus 26., péntek

Töltött patisszon sajtmártással



Mikor a rántott patisszonból már degeszre ettük magunkat, de még mindig kilószámra terem a kertben, akkor szoktam ezt az üdítő változatot elkészíteni. Húsimádók biztosan kedvelni fogják.

Elkészítési ideje: 50 perc

Töltött patisszon

Hozzávalók:


  • 2-3 kisebb zsenge patisszon
  • 25 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika


sajtmártás:


  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dk reszelt trappista sajt


Elkészítése:


  1. A patisszonok tetejét levágjuk, magos belsejüket kikapargatjuk úgy, hogy a falvastagága kb 1 cm maradjon. Enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük, felhasználásig félretesszük.
  2. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. Apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpuhítjuk, tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
  4. A kihűlt rizst és darált húst összekeverjük, hozzáadunk egy tojást, és a tölteléket a patisszonok kivájt belsejébe töltjük úgy, hogy kicsit megpúpozzuk a töltelékkel.
  5. Elkészítjük a sajtmártást: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet és hideg tejjel felengedve mártás sűrűségűre beforraljuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  6. A megtöltött patisszonokat sütőedénybe tesszük, tetejüket leöntjük a forró sajtmártással, sütőben átforrósítjuk.
  7. Tálaláskor a megtöltött patisszont a lecsorgó, sütőedény alján összegyűlt és megsült sajtmártással tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!