2011. február 14., hétfő

Valentin-napi szerelmes szívek



Valentin napja van, a szerelmesek ünnepe. Ezen a napon a párok szerte a világon apró ajándékokkal, virágokkal és édességgel ajándékozzák meg egymást, megünneplik azt, hogy összetartoznak. Van akinek fontos és van aki nem tulajdonít nagyobb jelentőséget neki. Akár szeretjük ezt az ünnepet, akár nem ennek a napnak is megvan a létjogosultsága. Mára már nemcsak a szerelem, de a szeretet ünnepeként is tartjuk számon, amikor jobban figyelhetünk a szeretteinkre, barátainkra is. Ismét egy alkalom arra, hogy készítsünk számukra egy finom vacsorát vagy süteményt. Vaníliafelhőben úszó porhanyós sütemény pikáns lekvárral, az alkalomhoz illően szív alakúra formázva méltó finomsága a Valentin napnak.

Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 30 perc

Valentin-napi szerelmes szívek 

Hozzávalók:

linzer tészta:

  • 30 dkg liszt (nálam 25 dkg liszt + 5 dkg őrölt mandula)
  • 20 dkg hideg vaj vagy margarin (nálam 17 dkg margarin + 3 dkg zsír)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • az összeragasztáshoz málnalekvár (eper vagy sárgabarack is jó)
  • tetejére vaníliás porcukor


Elkészítése:

  1. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a csipet sót, aztán a margarint minél gyorsabban belemorzsoljuk a lisztbe, hogy a kéz melegétől ne tudjon nagyon megolvadni. (Én most a lisztből elvettem 5 dkg-ot és őrölt hámozott mandulával helyettesítettem, a margarinból pedig 3 dkg-ot vettem el és zsírral pótoltam a hiányzó mennyiséget, mert szerintem a zsírtól lesz igazán omlós a tészta)
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és gyorsan összedolgozzuk.
  3. Folpackba csomagoljuk a tésztát és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, szív alakú kiszúróval formákat szaggatunk belőle.
  5. Minden 2. közepét egy kisebb kiszúróval is kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  6. 180 C- on 7-8 percig sütjük őket.
  7. Mikor kihűltek a lyukas közepűeket megszórjuk porcukorral és málnalekvárral összeragasztgatjuk őket.
  8. Fémdobozba rakva sokáig eláll.






4 megjegyzés:

  1. Le a kalappal Nea! Nem vagyok egy nagy Valentin-nap rajongó/ünneplő, de a szívecskéid láttán kedvet kaptam hozzá! :-D Guszták!

    VálaszTörlés
  2. Jaj de nagyon szépek. Ezt a recepted el is vittem, bár a linzertésztába én is szoktam zsírt tenni, méghozzá kacsazsírt. Ez is egy véletlen szüleménye volt egyszer, de nagyon bevált.
    Csodaszépek a szivecskéid.

    VálaszTörlés
  3. Elnézést, a zsír mennyiségét elírtam. Nem 3 evőkanálnyi, hanem értelemszerűen 3 dkg kell bele. A receptet javítottam.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!