2011. február 18., péntek

Sültpaprika-leves mascarponéval és fűszeres kenyérrúddal







 








Azt vettem észre, hogy az utóbbi időben a nehéz, laktató levesek helyett inkább könnyű krémleveseket készítek. Önmagában ezzel a ténnyel nem is lenne gond, de rajtam kívül senki nem rajong értük szűkebb famíliámban. Én viszont ebben a depressziós, didergős téli időszakban a forró, ízletes krémlevest nem cserélném el a világ legfinomabb marhasültjéért sem. A krémlevesekben az a jó, hogy még a kezdő háziasszonyok számára is elronthatatlanok és némi különlegesebb hozzávalóval megbolondítva az ellen-pártiak rögtön hajlandók besegíteni az eltüntetésében a "de hiszen ez finom" csatakiáltás kíséretében. A receptet a Nők Lapja Konyha e havi számába találtam.

Elkészítési idő: 90 perc

Sültpaprika-leves mascarponéval és fűszeres kenyérrúddal

Hozzávalók:

  • 50 dkg kápia paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek mascarpone
  • olívaolaj
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 liter zöldséglé
  • bors

kenyérrúd:

  • 1 cs toast kenyér
  • olívaolaj
  • szárított zöldfűszerek (kakukkfű, oregánó)

Elkészítése:

  1. A paprikákat forró sütőben megsütjük, héjukat lehúzzuk. Egy nylon zacskóba tesszük őket 10 percre, az így keletkező gőzben a héjuk felpuhul, így könnyebb lesz lehúzni.
  2. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a bort.
  3. 5 percig főzzük, ezalatt az alkohol elpárolog és csak a bor zamata marad az ételben.
  4. A teljesen kihűlt, kimagozott, lehéjazott paprikákat hozzáadjuk, felöntjük a zöldséglével és lefedve fél órát pároljuk.
  5. Turmixgépbe öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarponét és jól összeturmixoljuk.
  6. Hasábokra vágjuk a toast kenyeret.
  7. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, beleszórjuk a sót és a fűszereket, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a kenyérrudakat és mindkét oldalát beleforgatva a fűszeres olajba ropogósra sütjük.
  8. Papírtörlőn a felesleges zsiradékot leitatjuk, a leves mellé kínáljuk.
  9. A levest kevés chilipehellyel is megszórhatjuk. 



3 megjegyzés:

  1. Sült paprikát imádom savanyúnak, főleg húsok mellé, de levesnek sem lehet rossz :)

    VálaszTörlés
  2. Nea! Jöhetnék ma ebédelni ?

    VálaszTörlés
  3. Bianka, egyszer készítsd el, imádni fogod.

    Viki, küldöm érted a limuzint.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!