2010. szeptember 6., hétfő

Ördögborda



Elkészítési idő: 60 perc
Pácolás: 8 óra

Ördögborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek mustár
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 ek porcukor
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 / 2 citrom leve
  • késhegynyi chili por
  • darabka vaj


Elkészítése:

  1. A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
  2. Az újhagymát zöldje nélkül finomra vágjuk, összekeverjük a mustárral, ketchuppal, cukorral, ételízesítővel, chili porral és a citrom levével.
  3. A hús mindkét oldalát alaposan bekenjük a mártással, egy edénybe téve lefóliázzuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
  4. Másnap a páclevet lecsepegtetjük a húsról és a vajon mindkét oldalát ropogósra sütjük.
  5. Ráöntjük a maradék páclevet és aláöntünk egy kis vizet, puhára pároljuk.
  6. Főtt rizzsel tálaljuk.







3 megjegyzés:

  1. Ez megint kedvemre való:)Hú de fincsi lehet.Nagyon tetszik a rizs alakja!

    VálaszTörlés
  2. Ördögien jó lehet, igazán guszta :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lett, elkészítettem a családnak nagyon ízlett,köszönöm.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!