2010. május 29., szombat

Bazsalikomos paradicsomleves mozzarella golyócskákkal










Lassan újra itt a nagy nyári befőzések ideje. Ilyenkor a gondos háziasszonyok megtöltik a kamrapolcokat, üvegekbe zárják a nyári zöldségek, gyümölcsök friss zamatát, illatát. Milyen jó is előszedni télen a nap érlelte paradicsomot, savanyúságot, befőtteket. Ma mustrát tartottam a spájzban, mert lassan el kell használni a tavaly eltett finomságokat, hogy legyen hely az ideinek. Találtam még néhány üveg házilag eltett jó sűrű paradicsomlét. A paradicsomlevest szeretjük télen is, nyáron is, hidegen is, melegen is. Most ez a mediterrán ízvilágú változat készült.

Elkészítési idő: 50 perc

Bazsalikomos paradicsomleves mozzarella golyócskákkal

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 liter víz vagy zöldségleves
  • frissen őrölt bors
  • cukor
  • 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 1 csomag mini mozzarella
  • kevés olaj

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát kevés olajon puhára dinszteljük, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, hozzátesszük a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel.
  2. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és ízlés szerint cukrot adunk hozzá.
  3. (Mi inkább savanykásabban szeretjük, mert szerintem agyon cukrozva nem érvényesül a paradicsom friss íze).
  4. Lassú tűzön kb 20 percig főzzük, közben beledobáljuk a felaprított friss bazsalikomleveleket és hagyjuk, hogy az illóolajai kioldódjanak a levesben.
  5. Melegen, mozzarella golyócskákkal tálaljuk.







3 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!