2010. január 18., hétfő

Kínai mázas oldalas gyömbérrel és zöldcitrommal




Egy különleges recept a keleti konyha szerelmeseinek. Omlósan puha, zamatos hús, illatos, ízes mázzal, egyszerre édes-savanyú-csípős ízzel.

Elkészítési idő: 100 perc

Kínai mázas oldalas gyömbérrel és zöldcitrommal

Hozzávalók:

  • 1,5 - 2 kg oldalas
  • 1 lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek méz
  • 2 ek csípős chiliszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 dl ananászlé
  • 1/2 zöldcitrom leve
  • diónyi friss reszelt gyömbér
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

  1. A feldarabolt oldalast enyhén sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet.
  2. Amíg az oldalas fő a lilahagymát nagyon apróra felvágjuk, az olajon elkezdjük párolni, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Kicsit még pirítjuk, majd felöntjük az ananászlével, hozzáadjuk a mézet, a zöldcitrom levét, a sűrített paradicsomot, chiliszószt és szójaszószt.
  3. Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve megvárjuk míg besűrűsödik.
  4. Az elkészült mártást az oldalasra kenegetjük úgy, hogy minden oldalát bevonja, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
  5. Közepesen forró sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt, közben többször megforgatjuk, hogy mindenütt ropogósra süljön.
  6. Nyáron a szabadban, faszénparázs fölött a legjobb megsütni.
  7. Friss salátával, héjában főtt burgonyával kínáljuk.




2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!