2017. április 15., szombat

Sonkahabos roló












Biztosan már mindenkinél megfőtt a sonka, kisült a kalács és elkészültek az ünnepi sütemények is. Az édes sütik mellé ajánlanék még gyorsan egy sós finomságot. Ropogós leveles tészta, könnyű és ízes sonkahabos krémmel töltve. Tálalhatjuk húsvétra a vendégeinknek, de az ünnepek után megmaradt sonka és tojás újrahasznosítására is remek ez a recept. A sonkahabot még akár pirítósra kenve vagy tojásba töltve is el tudom képzelni sok friss primőrrel fogyasztva. Jó étvágyat hozzá!    

Sonkahabos roló

Hozzávalók:
kb 18-20 db-hoz

  • 1 cs (275 gr) leveles tészta

töltelék:

  • 2 főtt tojás
  • 2 vöröshagyma
  • 40 dkg sonka (nálam most gépsonka)
  • 15 dkg majonéz 
  • 5-7 dkg puha vaj
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 cs snidling

tészta megkenéséhez:

  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A kész leveles tésztát kihajtogatjuk és kb 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
  3. A habrolóformákat olvasztott vajjal vékonyan lekenjük, rátekerjük a tésztacsíkokat.
  4. Sütőpapíros tepsire rakjuk.
  5. Felvert tojással megkenegetjük a tekercseket, 10 perc alatt megsütjük.
  6. A tésztát még melegen leszedjük a formákról és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a sonkát kisebb darabokra vágjuk, késes robotgépben mindhármat pépesítjük.
  8. A masszát egy edénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a majonézt és a puha vajat, apróra vágott snidlinget, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
  9. A sonkahabot hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy lehűljön és kicsit megdermedjen.
  10. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele a roládokat.  










1 megjegyzés:

  1. Csodálatos fotók, étvágygerjesztő finomság. Én is csináltam már többször, nagyon szeretjük.
    Kedves Nea, Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket