2017. április 28., péntek

Mézes-mustáros csirkemell cukkini salátával














Várom a tavaszt, de csak nem akar megérkezni... Bár kint vidáman trilláznak a csöppnyi madárkák, sarjadnak a kerti növények, szirmaikat bontogatják a virágok, de azért még mindig hideg van és korán sötétedik. Hogy jobb hangulatra derítsem magamat egy könnyű tavaszias ételt készítettem ebédre. Az édeskés mázzal bevont szaftos hús és a roppanós zöldségek ízkavalkádja legalább a konyhában meghozta a tavasz ízeit, színeit, hangulatát. Szűk fél óra alatt elkészíthető ez az igazán egészséges, tápláló és mennyei étek. Kiváló hétköznapi fogás, nem igényel túl sok időt, energiát, vesződséget. Aki szereti a kissé pikáns ételeket, annak ajánlom ezt az egyszerű, gyors és ízletes fogást.
       

Mézes-mustáros csirkemell cukkini salátával

Hozzávalók:
2 személyre

  • 1 egész csirkemell filé
  • bors

kence:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 púpos tk dijoni mustár
  • 1 ek méz

saláta:

  • 2 közepes zsenge cukkini
  • 10 dkg apró koktél paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 cs petrezselyemzöld

salátaöntet:

  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • oregano
  • kevés citromlé

Elkészítése:

  1. Először a salátát készítjük el: a zsenge cukkiniket megmossuk, megtöröljük, a reszelő durvább oldalán teljes hosszában végighúzva lereszeljük, így szép hosszú szálakat kapunk. (a magos részt kidobjuk)
  2. A cukkini csíkokat egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott koktél paradicsomot, felkarikázott újhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. Meglocsoljuk a salátaöntettel, jól összeforgatjuk, kicsit állni hagyjuk, míg elkészítjük a csirkét. 
  4. A csirkemellet szárazra töröljük, félbevágjuk, majd lapjában megfelezzük, így 4 szeletet kapunk.
  5. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, mustárt, mézet, bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.
  7. Teflon serpenyőben kevéske olívaolajon, közepes tűznél, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, ekkorra kívül már szép színt kap, de a belseje még szaftos marad.
  8. A cukkini salátát tányérra halmozzuk, tetején elrendezünk 2- 2 hússzeletet, azonnal tálaljuk. 


 







1 megjegyzés:

  1. De nagyon jól néz ki evvel a friss tavaszi salátával! És a husi íze is nagyon finom lehet, a mustár méz nagyon jó párosítás :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!