2016. november 28., hétfő

Magos-juhtúrókrémes karácsonyi kekszek













Egy mutatós, sós aprósüti kimondottan az ünnepekre, mert a sok édesség mellett a sós falatkákról sem feledkezhetünk meg. A receptet egy Rama Sütigyár szórólapon találtam, megtetszett és rögtön el is készítettem. Frissen kisülve nagyon finom, puha a tésztája, de sajnos másnapra még letakarva is kicsit szárazzá válik és beszívja a töltelék nagy részét, így kimondottan azonnali, aznapi fogyasztásra ajánlom. Kezdetektől a végéig számítva viszont 1 óra leforgása alatt a vendégváró asztalra tehetjük, mivel a tésztát nem kell sem hajtogatni, sem pihentetni, rögtön dolgozhatunk vele. Aki nem szereti a juhtúró karakteres ízét, az körözöttre vagy sajtkrémre is lecserélheti. Egy pohár bort mindenképpen kínáljunk mellé.  


Magos-juhtúrókrémes karácsonyi kekszek 
kb 30-40 db-hoz


Hozzávalók:

tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg hideg Rama Vajas Íz
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 kk só


juhtúrós krém:

  • 12,5 dkg juhtúró
  • 5 dkg olvasztott Rama Vajas Íz
  • 1-3 ek tejföl
  • 1 kk durvára tört színes bors - vagy ízlés szerint


tetejére:

  • 1 tojásfehérje a lekenéshez
  • magok: napraforgó-, szezám-, len-, kömény- vagy tökmag


Elkészítése:

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt. tésztává gyúrjuk.
  4. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, különböző karácsonyi formákkal, páros számban kiszúrjuk.
  5. A formák felét megkenjük tojásfehérjével. magokkal díszítjük.
  6. Előmelegített 180°C-os sütőben, sütőpapíros tepsin 10-15 percig sütjük.
  7. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd a juhtúrós krémmel összeragasztjuk őket.
  8. A krémhez villával összetörjük a juhtúrót, hozzákeverjük az olvasztott margarint és annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk, ízlés szerint borsozzuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!