2012. október 22., hétfő

Meghalt Száva




Kezem, lábam remeg miközben írom ezt a néhány sort. Egyenlőre felfoghatatlan számomra, hogy Száva néhány órával ezelőtt az égi mezőkre távozott. Elütötte egy autó. Esélye sem volt, hogy túlélje, a sérüléseiből ítélve azonnal meghalt. Órák óta csak ordítok a fájdalomtól vagy csendben elvonulok és megállíthatatlanul záporoznak a könnyeim. Mondjátok, az emberi lélek mennyi fájdalmat képes elviselni? Ráadásul holnap lesz 9 éve, hogy az Anyukám is elment. Kicsi lénye bearanyozta a mindennapjainkat. Végtelen nagy szeretet lakozott benne, nagyon boldog volt velünk. Miért mindig a jók mennek el?  Csak 5 hónap adatott számára. Nagyon-nagyon kevés idő. Az Apukám már készíti a kis koporsóját, este 8 órakor lesz a temetése, mert a húgom addigra ér haza. Ő még nem is tudja...  Ha van állatkátok, menjetek oda hozzá  és szeretgessétek meg őt, mert nem lehet tudni, hogy mi meddig fog tartani. Én is ezt tettem minden áldott nap, mióta hozzánk került. Ma mégis utoljára ölelhettem magamhoz...  


Drága kicsi Száva, legyen könnyű neked a föld!
   






14 megjegyzés:

  1. Kedves Lányok!

    Köszönöm szépen mindenkinek a vigasztaló szavakat. Sajnos a könnyeimen át véletlenül a törlés gombot nyomtam meg, így a megjegyések törlődtek. Elnézést kérek érte. Mélységesen nagy a fájdalmunk.

    VálaszTörlés
  2. sZIA! iSMERETLENÜL IS MÉLYEN ÁTÉRZEM A FÁJDALMADAT. nEKEM JELENLEG 13 CICÁM VAN, DE TÖBB LENNE, CSAK BETEGSÉG MIATT, ÉS NÉHÁNY OLYAN KUTYATULAJDONOS MIATT,AKI SEMMIBE VESZI A CICÁKAT, MÁR ÉN IS ELVESZTETTEM NÉHÁNY CICA BARÁTOMAT.őK IS CSALÁDTAGOK, NAGYON ÉDESEK, KEDVESEK, REMÉLEM, H HAMAROSAN MEGNYUGSZOL, ÉS LESZ MEGINT VALAKI ,AKI BEARANYOZZA A NAPJAIDAT. nEM LEHET ŐKET 1 NAPON EMLEGETNI AZ EMBEREKKEL, TÖBBEK ŐK MINDENKINÉL.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az együttérzésedet. Nem vagyok felelőtlen gazdi, nem tudom felfogni, hogy történhetett. Még soha egyetlen cicánkat sem ütötte el semmi, van még másik 4 is jelenleg. Nagyon igaz, hogy ők többek mindennél.

      Törlés
  3. Őszinte részvétem cica miatt. Nagyon át tudom érezni a fájdalmatokat. Néhány hónapja veszítettük el az egyik kutyusunkat, és még mindig fáj, hogy nincs velünk. Sajnos a gyógyulási folyamat nagyon lassú, és tényleg csak az idő segíthet abban, hogy feldolgozzuk a hiányukat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Icus, köszönöm szépen! Sajnos az utóbbi években sorra történnek velünk a tragédiák az állatkáink kapcsán. Olyan betegségek jönnek, amiknek nincs megelőzési módja vagy gyógyíthatatlanok.
      Azokat sem tudtuk azóta sem feldolgozni, de ez most annyira értelmetlen veszteség. Az utóbbi 5 évben 4 kutyust és 8 cicust temettünk el. Sajnos az idő sem segített, ma is ugyanúgy fáj a hiányuk és nem pótolja őket semmi sem.

      Törlés
  4. Kedves Nea! Borzasztò, hogy ez a gyonyoru pici cica nincs tobbé. Sirva irom ezt a bejegyzést, nemsokàra két éve lesz, hogy a mi édes cicuskànk meghalt. A lakàsban minden az o dràga kis jelenlétère emlékeztet. Nagyon egyuttérzek veled.

    VálaszTörlés
  5. Most olvastam el Boldi torténetét, nagyon orulok a javulàsnak, a videòkon egyàltalàn nem làtszik betegnek :). Hogy érzi most magàt?

    VálaszTörlés
  6. Kedves Zsófi!

    Ugye, hogy az idő nem gyógyítja a sebeket és nem törli le a könnyeket? Sajnálom, hogy a cicád meghalt, tudom mennyire pótolhatatlan veszteség a számodra. Nekem minden elmúlás végtelenül tud fájni. Minden élet egyszeri és megismételhetetlen, nem lehet újból kezdeni.
    Boldi szerencsére nagyon jól van. Nagy, erős, okos "legényke" lett belőle. Ő volt kicsi Száva legjobb barátja. Mindenre ő tanította, sokat játszott vele. Mindent együtt csináltak. Anyja helyett apja volt. Állandóan keresi, szólongatja, kinyitogatja a szekrényeket, benéz az ágy alá, keresi a a farakások között, bokrok aljában. Őt azt hiszem meg tudtuk menteni, nyoma sincs a betegségének, boldogan éli a kis életét nálunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira meghatò amit Boldiròl ìrsz. Milyen csodàlatosak az àllatok, mennyi szeretet van bennuk!
      Nagyon orulok, hogy Boldi jòl van. Szerencsére idoben felismerted a bajt, és nagyon jò àllatorvoshoz kerult, aki segiteni tudott rajta!

      Törlés
  7. Kedves Nea!
    Mélyen együttérzek a fájdalmaddal. Megkönnyeztem az írásod. Nekem is van 2 cicám, bele sem merek gondolni, ha valami történne velük. Tavasszal vesztettük el kutyusunkat, még azóta is hiányzik.De idővel azért elviselhetőbb lesz minden....kitartás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jasmin!

      Köszönöm az együttérzésedet. Hiába múlik az idő, bennem a fájdalom csak egyre nő. Részvétem a kutyus miatt. Biztosan hűséges társad volt.

      Törlés
  8. Nekem is van 3 cicám és egy óriási "maci" kutyám... Tudom, mit érzel most... Nagyon sajnálom!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!