2012. május 5., szombat

Lemon curd







Az elmúlt hetekben sorra jelentek meg a Meyer-citromos lemon curd receptek a blogokon. Sajnos nekem akkor nem sikerült ilyen citromot vásárolni, így az elkészítése is elmaradt.  Most pedig már nem kapható, így normál sárga citromból készítettem el. De szerintem így is fantasztikus íze, illata és színe lett. A holnapi anyák-napi sütihez lesz rá szükségem. Addig is jól eldugtam a hűtő mélyére, nehogy véletlenül el találjon fogyni reggelig. Holnap hozom a fincsi receptet.    

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

Lemon curd

  • 3 (meyer) citrom
  • 20-25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 nagy tojás
  • csipet só

Elkészítése:

  1. A megmosott citromok közül kettőnek lereszeljük a héját, majd mind a 3 levét kifacsarjuk.
  2. Egy tálba 2 egész tojást + 2 sárgáját teszünk, kissé felverjük. 
  3. Lágyan gyöngyöző vízgőz fölé hőálló tálat állítunk.
  4. Beleöntjük a cukrot, hozzáadjuk a felkockázott vajat, citromlevet, citromhéjat, sót, kevergetjük, míg a vaj fel nem olvad, ekkor hozzáöntjük a felvert tojásokat, lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, míg puding állagú nem lesz. (Ha a fakanál hátulján végighúzzuk az ujjunkat és csík marad a helyén, akkor jó, akkor megfőtt a krém). 
  5. A keveréket kihűtjük, üvegekbe töltjük. 
  6. Felhasználásig a hűtőben tároljuk.
  7. A tojások miatt kb. 1-2 hétig tárolható.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a látogatást!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!