2010. október 11., hétfő

Zöldfűszeres zsemleropogós





Jó néhány zsemle megmaradt a hétvégéről. Ha már kicsit szikkadt, az esetek többségében bundás zsemlét vagy zsemlemorzsát készítek belőle. Az újrahasznosítás jegyében a konyhában fellelhető alapanyagokból ezt a ropogós harapnivalót varázsoltam néhány perc alatt az asztalra. Finom vacsora kerekedett belőle.

Elkészítési idő: 20 perc

Zöldfűszeres zsemleropogós

Hozzávalók:

  • 8 zsemle
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg Pannónia sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • friss bazsalikomlevelek
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A puha vajat habosra keverjük az apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot is.
  2. A zsemlét felülről ötször-hatszor bevágjuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át, az így nyert szeleteket megkenjük a fűszeres vajjal.
  3. A zsemléket tűzálló tálba tesszük, tetejét kevés vízzel megspricceljük, forró sütőben ropogósra sütjük.






2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!